Kleur

Kleur

Net zoals wij een uitgebalanceerd dieet nodig hebben, als wij gezond willen zijn, zo hebben wij ook de evenwichtige energie uit de zeven kleuren van het spectrum nodig. Deze kleurvibratie- voeden niet alleen onze fysieke cellen en organen maar zij hebben ook een merkbare invloed op onze zenuwen en op emotionele en geestelijke activiteiten en op ons geestelijk welbevinden.
Wij weten allemaal dat kleur invloed op onze stemming heeft. Wij vinden sommige kleuren verheffend en inspirerend, terwijl andere ons depressief maken. Wij gebruiken dikwijls termen als ‘hij heeft een rode waas voor zijn ogen’ of ‘hij ziet groen en geel van nijd’, zonder echt aan de betekenis achter deze woorden te denken. Onze gevoelens en emoties worden rechtstreeks beïnvloed door het (gebrek aan) evenwicht in de hormoonhuishouding van ons lichaam. Gekleurd licht reist naar de hypofyse, de belangrijkste klier van het endocriene systeem, waardoor onze gehele stofwisseling wordt beïnvloed. De zichtbare stralen verhogen en stimuleren de productie van hormonen.

Gekleurd licht zorgt er ook voor, dat kalk en fosfor gemakkelijk worden opgenomen, en ongezonde bloedsuikers worden gereduceerd, zonder de gezonde bloedsuikers aan te tasten. Warmte wordt geproduceerd door oranjerode stralen, waardoor verstoppingen worden opgeheven. Stagnaties in het lymfesysteem worden opgeheven, waardoor bloedvaten uitzetten en de bloedcirculatie beter wordt. Anderzijds verlaagt de verkoelende lengte van blauwe golven de bloeddruk, doordat de werking van de bijnieren wordt genormaliseerd en de schildklier wordt gestimuleerd.

Kleur heeft ook invloed op onze geest. Bepaalde kleuren zoals blauw, kunnen ons rust geven, terwijl andere zoals nuances van geel, onze geestelijke activiteit kunnen stimuleren. Maar de invloed van kleur houdt niet op, wanneer wij onze ogen dicht doen. Kleur wordt door de huid opgenomen, waarbij elke cel van ons lichaam de invloed ervan ervaart. Doordat alle cellen lichtgevoelig zijn, hebben kleurvibraties invloed op de groei en het gedrag ervan, en minuscule biochemische reacties zijn er het gevolg van.

Kleurentherapie is vooral nuttig als preventieve therapie.

Meer willen weten wat kleuren voor jou kunnen betekenen? Stuur mij dan even een mailtje of ga naar Contact.