Hooikoorts

Hooikoorts

Hooikoorts

Hooikoorts is een pollenallergie die zich uit in een loopneus, tranende ogen en constant niezen. Luister indien mogelijk naar het lokale weerbericht met informatie over de hoeveelheid pollen en probeer zoveel mogelijk binnen te blijven en de ramen dicht te houden als de hoeveelheid hoog is.

Doe bij de eerste symptomen enkele druppels roomse kamille of citroenmelisse op een zakdoek en ruik er regelmatig aan. Als dit niet helpt, kunt u stoom inhalatie met lavendel en eucalyptus proberen, maar als dit te sterk is kunt u beter weer een zakdoek met oliƫn gebruiken.

Leg een koud kompres met ijskoud rozenwater of hamamelis over uw ogen en neus. Drink kruidenthee met kamille of citroenmelisse om de symptomen van hooikoorts te verlichten.

Meer weten? Neem contact op met Sembuh.