Citronella

Citronella

Citronella

Citronella is een heel bekend middel tegen insecten. Als je het in combinatie met cederhout op je huid smeert is het uiterst effectief tegen muggen, motten, mieren en ander niet prettige kleine diertjes. De olie stimuleert je en helpt je over je vermoeidheid of lusteloosheid heen. Je wordt zo geprikkeld om met nieuwe dingen in het leven te beginnen en het oude achter je te laten. Citronella komt inheems voor in Sri Lanka en wordt daar al sinds mensenheugenis gebruikt tegen koorts, darmparasieten, problemen met de spijsvertering en met de menstruatie en als opwekkend middel. In China staat de olie vooral bekend om haar versterkende werking bij de behandeling van reumatische aandoeningen. Ook zuivert ze het bloed en helpt bij voorhoofdsholte ontsteking, verkoudheid. Tegen overmatige transpiratie en een vette huid.

BELANGRIJK: Vermijden bij zwangerschap en hartklachten, geeft soms huidirritatie. Gebruik lage doseringen.

Meer weten? Neem contact op met Sembuh.