Geraniumolie

Geraniumolie

De Geranium staat overal bekend als tuin- en kamerplant. Er bestaan meer dan 700 verschillende soorten, maar er zijn er slechts 7 die geschikt zijn voor de productie van etherische olie. De meest verfijnde geur komt uit Réunion. Dit is een eiland in de Indische oceaan. Hier komt meer dan de helft van de wereldproductie vandaan. De krachtige geur is een waardevolle aanvulling bij andere minder aantrekkelijke geuren.
Geraniumolie heeft een rustgevende werking waarbij het innerlijk evenwicht hersteld wordt en je je weerbaarder voelt tegen negatieve invloeden van buitenaf.
In het algemeen is Geraniumolie goed voor het verdijven van luizen en muggen. tevens helpt het goed tegen acne en brandwonden, dermatitis, eczeem en is goed bij een rijpere huid, verstopte of vette huid, snijwonden, andere wonden en zweren, bij cellulitis.
Ook wordt ze gebruikt bij kneuzingen, oedeem, slechte doorbloeding en bij gesprongen haarvaten.Voor de luchtwegen helpt ze goed bij amandelontsteking en een zere keel.Bij spijsverteringsproblemen helpt het goed bij problemen met bijnierschorsklieren.

Tegen aambeien,stuwing van melk in de borsten, overgangsproblemen, en PMS is Geraniumolie een prima middel.
BELANGRIJK: Alleen als massage- olie gebruiken.

Voor heel veel klachten is er wel een olie te maken. Meer weten? Neem contact op met Sembuh.